Reisverzekering afsluiten, hier moet u op letten

De meeste coronabeperkingen zijn geschrapt en de zomervakantie komt in zicht. Daarmee is de vakantievoorpret voor veel Nederlanders begonnen: vier op de vijf landgenoten hebben namelijk vakantieplannen.

Reisverzekering documenten om te helpen reizigers vertrouwen te geven in het veilig reizen
Nieuws
Datum: 13-06-2022

Veel vakantiegangers gaan niet heel ver weg, ze blijven in Europa. Sterker nog, de meesten zijn van plan om af te reizen naar een bestemming in Nederland. Daarmee zou ons eigen land voor het derde jaar op rij de meest populaire bestemming zijn.

Reisverzekering

Bij het maken van vakantieplannen hoort ook het regelen van de reisverzekering. Daar is dan ook weer steeds meer animo voor. Zo’n reisverzekering is er in twee varianten: een kortlopende en een doorlopende. De eerste sluit u af voor een specifieke periode, van de andere kunt u gedurende het gehele jaar gebruik maken.

Kleine lettertjes

Wat er onder de dekking van de verzekering valt en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn, kan van polis tot polis verschillen. Daarom is het verstandig om de kleine lettertjes goed te lezen. Dat geldt ook als u al jaren dezelfde doorlopende reisverzekering heeft. Enerzijds omdat de voorwaarden aangepast kunnen zijn, maar ook omdat u inmiddels misschien andere risico’s loopt tijdens uw vakantie.

Corona-regels

Omdat verzekeraars een coronabesmetting niet langer als een onzeker voorval beschouwen, kan dat gevolgen hebben voor de dekking van uw reisverzekering. Zo dekt de ene maatschappij kosten rondom quarantaine-verplichting wel, de andere niet. Controleer dit dus goed!

Annuleringsdekking

Met een annuleringsdekking krijgt u – een deel van – de kosten van uw reis vergoed als uw  vakantie opeens niet kan doorgaan. Hiervoor moet uiteraard wel een dringende reden zijn, zoals bijvoorbeeld ziekte van één van de leden van het reisgezelschap of een overlijden in de familie.

Medische kosten

Mocht u medische kosten maken tijdens uw vakantie, dan worden die in principe gedekt door uw zorgverzekering. Zorgverzekeraars vergoeden die kosten volgens de in Nederland geldende tarieven. Meestal is dat voldoende, maar in sommige landen zijn de kosten van zorg een stuk hoger. In dat geval moet u het verschil zelf betalen. Soms kunt u hiervoor terugvallen op een vergoeding van een aanvullende reisverzekering.

Meer informatie

Heeft u vragen over uw doorlopende reisverzekering of wilt u een nieuwe reisverzekering afsluiten? Neem dan even contact op. We helpen u graag bij het vinden van de beste reisverzekering voor uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag