Dit zijn de populairste caravantrekkers

Vraag tien caravanbezitters welke auto zij het liefste voor hun mobiele vakantieverblijf hangen en u krijgt tien verschillende antwoorden. Maar er is ook objectievere informatie over de populariteit van caravantrekkers.

auto met caravan op snelweg

Zo blijkt uit het grote Trekauto-onderzoek van campingspecialist ACSI dat de Mazda CX-5 in 2021 de populairste caravantrekker was. Op nummer twee in de lijst staat de Volkswagen Tiguan. Smeuïg detail: over de bredere linie is Mazda als merk Volkswagen voorbijgestreefd. En dat doet pijn bij onze oosterburen…

Meer Aziaten

Auto’s uit Japan en Korea doen het sowieso goed in de Trekauto top 10 en dat gaat vaak ten koste van Europese merken. Zo zien we geen Citroën, Peugeot of Opel meer in de top 10, maar in plaats daarvan een Hyundai, een Kia en een Subaru. Verder staan er ook modellen van Nissan en Mitsubishi in.

Top 10

Dit zijn de tien meest populaire caravantrekkers volgens het ACSI-onderzoek van vorig jaar:

  1. Mazda CX-5
  2. Volkswagen Tiguan
  3. Ford Kuga
  4. Toyota RAV4
  5. Subaru Forester
  6. Nissan Qashqai
  7. Volvo XC60
  8. Hyundai Tucson
  9. Renault Scenic
  10. Mitsubishi Outlander

Trekauto van het jaar

Ook de Trekauto van het Jaar, die elk jaar door ANWB wordt gekozen, is een Koreaan en wel de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV. Deze hybride heeft volgens het testrapport een fijne aandrijflijn en imponeert met zijn trekkracht en soepele gedrag. Daarnaast is het een zeer ruime en comfortabele wagen.

Elektrisch

Over hybride gesproken: ACSI ziet het aantal caravantrekkers met een dieselmotor gestaag dalen. Datzelfde begint te gelden voor auto’s met een traditionele benzinemotor. Duurzamere aandrijflijnen doen het juist beter; inmiddels is ruim 5% van de caravantrekkers hybride en de helft  daarvan heeft een stekker. En heel voorzichtig doen ook de eerste volledig elektrische trekauto’s hun intrede.

Advies

Een goede caravantrekker is vaak prijzig. Dus wilt u ‘m goed verzekeren. Uiteraard helpen we u graag bij het vinden van de best passende autoverzekering. Maar ook voor uw caravanverzekering bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact op om te horen wat we voor u kunnen betekenen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag