De beste zorg voor uw huisdier!

Bij meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens maken ook dieren deel uit van het gezin. Al met al zijn er dus miljoenen huisdieren in ons land!

Groep huisdieren, slang, hond, kat, goudvis, kikker, konijn, papegaai, hamster, pup

Als u huisdieren heeft, weet u dat er best het nodige bij komt kijken om ze blij en gezond te houden. Heeft u nog geen huisdier maar wilt u er graag één of meer? Houd er dan rekening mee dat de aanschaf pas het begin is en dat er ook bijkomende kosten zijn. Niet alleen voor eten en verzorging, ook voor de dierenarts!

Ook investeren in tijd

Naast geld moeten u en uw gezin ook tijd investeren. De hond moet worden uitgelaten. De kooi van de cavia’s of parkieten moet regelmatig worden schoongemaakt. Verder vragen veel dieren, net als mensen, regelmatig om wat extra aandacht.


 

Welk huisdier past bij u?

Overweegt u om een huisdier aan te schaffen en wilt u weten welk dier het beste bij u past? Doe dan de Dier en Mens Wijzer van de Dierenbescherming. Met deze test leert u snel wat de impact van een huisdier kan zijn. Vragen die aan bod komen, zijn:

  • Past het huisdier in uw dagelijks leven?
  • Wie gaat het verzorgen?
  • Past het huisdier wel bij uw woonsituatie?
  • Heeft u er tijd voor?
  • Kunt u de bijkomende kosten betalen? 

In de Dier en Mens Wijzer zijn de acht meest populaire huisdieren opgenomen.


 

Medische zorg

Zoals gezegd zult u ook af en toe naar dierenarts moeten. Dat kan soms best duur zijn. Wilt u liever niet voor financiële verrassingen komen te staan? Dan kunt u overwegen om een huisdierenverzekering af te sluiten.

Zo’n huisdierenverzekering lijkt in sommige opzichten op een ziektekostenverzekering voor mensen. Het belangrijkste verschil is dat u zelf kunt aangeven tegen welke risico’s u uw huisdier wilt verzekeren. Ook kunt u vaak zelf bepalen hoe hoog uw eigen risico is en tegen welke maximale vergoedingen u de verzekering wilt afsluiten.

Meer informatie

Wilt u hier meer over weten? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag een huisdierenverzekering te vinden die bij u én uw huisdier past.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag